Jak vytvořit oblouk z gabionu

Známe 3 typy gabionů - gabionové koše, gabionové ploty Premium a gabionové ploty Praktik. Každý typ poskytuje jiné možnosti tvorby oblouků. Pojďte se s námi podívat Jak na to!

A - Gabionové koše

Oblouk z gabionových košů / sítí umíme vytvořit 2 způsoby:

1. způsob - vytvářením mnohoúhelníků

Tento způsob lze učinit 2 cestami. Buď doplníme malé gabionové sítě do spár mezi gabionovými koši, které nám vznikly pokládkou košů do kruhu a vytvoříme tak oblouk nebo spojíme koše k sobě tak, aby do sebe zapadaly a vytvářely oblouk (případně zkrátíme sítě, které mají tvořit vnitřní kružnici oblouku a pospojujeme takto upravené koše do oblouku). Tento způsob je nenáročný a zvládne jej každý kutil.

oblouk z gabionu z mnohoúhelníků 1oblouk z gabionu z mnohoúhelníků 2oblouk z gabionu z mnohoúhelníků 3oblouk z gabionu z mnohoúhelníků 4oblouk z gabionu z mnohoúhelníků 5oblouk z gabionu z mnohoúhelníků 6oblouk z gabionu z mnohoúhelníků 7oblouk z gabionu z mnohoúhelníků 8

2. způsob - ohýbáním sítí

Manuálně, v našem případě za pomoci kola od auta, ohneme gabionové sítě do požadovaného tvaru. Doporučujeme sítě ohnout více než je požadovaný stupeň a následně je pak raději natáhnout do žádaného oblouku. Tímto postupem zajistíme, že se nám síť nevrátí do původní „rovné“ polohy. Tento způsob je estetický a oblíbený mezi zákazníky.

oblouk z gabionu ohýbáním sítí 1oblouk z gabionu ohýbáním sítí 2oblouk z gabionu ohýbáním sítí 3oblouk z gabionu ohýbáním sítí 4oblouk z gabionu ohýbáním sítí 5oblouk z gabionu ohýbáním sítí 6oblouk z gabionu ohýbáním sítí 7oblouk z gabionu ohýbáním sítí 8

B - Gabionový plot Premium

Gabionovým systémem Premium lze oplotit i obloukový pozemek a to vytvořením n-úhelníku (ne ohnutím do oblouku). V případě, že máte zájem o gabionový plot, který má kopírovat oblouk, zavolejte nám a my Vám ho vyrobíme na míru. Pro více informací neváhejte kontaktovat našeho odborníka na montáž gabionů: +420 723 090 974.

obloukovitý gabionový plot

gabionové oplocení do oblouku

gabiony oblouk

C - Gabionový plot Praktik

Gabionovým systémem Praktik lze oplotit i obloukový pozemek a to vytvořením n-úhelníku (ne ohnutím do oblouku). V praxi jde vlastně o zkrácení 2d plotových panelů Praktik, které se nacházejí na vnitřní straně oblouku. V případě, že máte zájem o gabionový plot, který má kopírovat oblouk, neváhejte kontaktovat našeho odborníka na montáž gabionů, který Vám poskytne všechny potřebné informace: +420 723 090 974

oblouk z gabionů inspirace

gabionový plot Praktik oblouk

oblouk vytvořený z gabionu Praktik

 

© 2024 GabionyLemon.cz | Umisťování obsahu na jiné stránky, jeho rozšiřování tiskem a jinými médii podléhá autorským právům a je možné pouze s písemným souhlasem firmy LEMON trade s.r.o.

Vytvořilo FúúDobre

Bezpečná platba

Visa, Maestro, MasterCard, Google Trusted Store