Praktický kamenný obklad z gabionu 


Garáž s kamenným obkladem
administrativní budova s kamenným obkladem
zeď s kamenným obkladem
chalupa s kamenným obkladem

Nelíbí se vám holý beton ve Vaší zahradě nebo na vašem domě? Potřebujete zakrýt jeho nedostatky a „zjemnit“ celkový vzhled vašeho bydlení?

Architekti a investoři hledají stále nové a nové způsoby, jak zkrášlit naše zahrady, rodinné domy, průmyslové budovy a různé historické i moderní stavby. Hledají netradiční, a hlavně neokoukané materiály. Musí při tom přihlížet k estetické, ekologické i praktické stránce. Kamenný obklad se po čase začne odlepovat a praskat. Proto jsme přišli s průlomovým řešením – GABIONOVÝ OBKLAD.

Co je gabionový obklad?


Je to stavební systém složený ze dvou hlavních prvků: plotový panel a dištančné lišty. Funguje to opravdu jednoduše. Na plochu betonové stěny kotvami přichytíme distanční lišty, na které následně zavěsíme plotové panely pospojované šrouby. Do mezery, která nám vznikne mezi panelem a stěnou, klademe kámen a je hotovo.

Tímto systémem můžete obložit betonové stěny, staré zděné ploty nebo opěrné betonové zdi. Stará a poškozená betonová zeď tak dostane moderní vzhled, který bude přitahovat oči nejednoho kolemjdoucího. Více o gabionovém obkladu, jeho technických parametrech a montáži naleznete zde.

Výhody gabionového obkladu


Běžný lepený obklad z kamene je velmi nevhodný zejména k hlavním cestám. Zvýšený průjezd nákladních aut způsobuje otřesy a následné praskání betonové stěny. To nepříznivě působí na okrasný kámen, který se začne postupně lámat. V zimních měsících obkladový kámen často opadává, a to zejména kvůli soli na vozovkách. Gabionový obklad je vysoce odolný vůči povětrnostním podmínkám, a dokonce i proti požáru. Je barevně i tvarově stálý. Není možné, aby vám začal praskat a rovněž ani nezačne opadávat.

kamenný obklad na vysokém oplocení

Montáž gabionového obkladu je suchý proces, při kterém nemusíme používat beton ani žádné lepidlo či tmel. Díky tomu lze betonovou stěnu obložit kamenem kdykoli během celého roku a dokonce svépomocí, bez mistra obkladače.

gabionové oplocení zahrady

Obrovskou výhodou gabionového obkladu je jeho bezúdržbovost. Jednou ho namontujete a víc se o něj nemusíte starat. Díky odolné konstrukci je možné ho mýt tlakovou myčkou (vapkou). To je obrovská výhoda zejména tehdy, když bydlíte v oblasti, kde se často kouří z komínů, jsou poblíž průmyslové závody nebo kde je zvýšený průjezd nákladních aut.

kamenný obklad je bez údržby

Plotové panely, které jsou základní stavební jednotkou gabionového obkladu, jsou vyrobeny z kvalitního žárově pozinkovaného drátu. Tato ochranná vrstva ochrání konstrukci před korozí na minimálně 50 let.

kamenný obklad s dlouhou životností

Na rozdíl od klasického kamenného obkladu lze gabionový obklad vyplnit i jiným než jen obkladovým kamenem. Příkladem je levný lomový kámen, jehož cena se nedá ani porovnat s kamenem používaným pro klasické obklady stěn. To představuje výrazně snížené náklady na celkovou investici.

kamenný obklad - levnější alternativa

Kromě barvy kamene si můžete zvolit také barvu gabionové konstrukce. Ideální je sladit gabionový obklad s odstínem kamene na zahradě, plotem, domem nebo garážovými vraty. Na výběr nabízíme všechny odstíny vzorníku RAL. Nejčastěji se používá základní zinek, antracit, hnědá.

variace gabionového obkladu

Gabionový obklad vyrábíme každému zákazníkovi na míru. Gabiony tak můžete použít na jakoukoli plochu jako obklad starého plotu, obklad schodiště, obklad terasy, obklad fasády domu, obklad sklepa, obklad zahradního domku a mnoho dalších.

gabionový obklad je řešením pro každého

Gabionový obklad má moderní design a neokoukaný vzhled. Oživí každou nezajímavou betonovou zeď nebo zídku. Gabiony našly své právoplatné místo v moderní architektuře. Pokud obložíte gabionem betonovou zeď, můžete k ní doladit plot, opěrnou zídku a zahradní dekorace pomocí gabionových květináčů a vyvýšených záhonů z gabionů. Váš dům či zahrada budou vypadat moderně, nadčasově, luxusně, budou ekologické, praktické a hlavně bezúdržbové.

moderní gabionový obklad

Kamenný obklad z gabionu je 100 % recyklovatelný. K jeho montáži a údržbě nejsou zapotřebí chemické přípravky ani lepidla. Díky své životnosti minimálně 50 let je to úsporné řešení nejen pro vaši peněženku, ale také pro přírodu. Výzkumy dokázaly, že použitím gabionu snižujete uhlíkovou stopu až o 80 % ve srovnání s betonem.

konstrukce pro gabionový obklad
gabionové oplocení velkého pozemku
příprava pro gabionový obklad
gabionový obklad na rodinném domě

Více o kamenném obkladu z gabionu naleznete zde.

prodejce Gabiony Lemon

08:00 – 16:00

Miroslav Kapitán
Objednávky a prodej

[email protected]

+420 723 090 974

 

© 2024 GabionyLemon.cz | Umisťování obsahu na jiné stránky, jeho rozšiřování tiskem a jinými médii podléhá autorským právům a je možné pouze s písemným souhlasem firmy LEMON trade s.r.o.

Vytvořilo FúúDobre

Bezpečná platba

Visa, Maestro, MasterCard, Google Trusted Store